Purple Move – Telias företagsflytt

 

I dagarna pågår Business Arena på Stockholm Waterfront. En gigantisk mässa för fastighetsbranschen och alla dess intressenter; kommuner, byggbolag, fastighetsbolag, advokater, inredare och arkitekter. Eterne besökte Business Arena under en dag och sprang mellan montrar och intressanta seminarier för att förstå trender och bygga relationer. Och inte minst berätta för branschen att flyttfrågan kanske är ostrategisk för vår kunds egen affär, men att kundens krav har en stor och strategisk påverkan på en hel bransch. Ungefär som valet av taxibolag.

 

Vi vill uppmana alla som köper flyttjänster att ställa hållbarhetskrav. Och vi vill att det ska bli norm och en självklarhet att se till att möbler man inte längre behöver, går till återanvändning istället för till källarförrådet för evig glömska – eller till tippen.

 

Ett seminarium var särskilt roligt att lyssna till. Det var när Telias Tommy Nordström berättade om Telias flytt – Purple Move. Eterne upphandlades som flyttfirma och i juni arbetade ungefär tjugo flyttmakare från Eterne med fyra flyttbilar med företagsflytten. Telias flytt är den största företagsflytten i Sverige hittills – 3200 personer. Vi hoppas att den fortsätter att röna lika stort intresse som hittills och att många vill höra hur Telia gjorde – och vår del i det! Tidningen Citymark skrev om flytten här.

 

bildteliaflytt

PS Bäst på Business Arena var Percy Barnevik. Gammal är inte äldst. Vass, kategorisk och brinner för sitt projekt Hand in Hand – ett synnerligen framgångsrikt storskaligt biståndsprojekt som hjälper kvinnor att starta företag. Läs mer om Hand in Hand.