George, en av våra flyttmakare

 

Hur länge har du jobbat hos oss, George (själv har jag bara jobbat här två år, så jag är sist in)?

Jag har jobbat med flytt i åtta år. Det började som ett extraknäck och så blev jag kvar. Jag var iväg en sväng till Storbritannien och jobbade där i fyra år, men så kom jag tillbaka och skulle bara hoppa in en månad, och på den vägen är det.
 

Vad är det knäppaste flyttjobb du gjort? (Berätta gärna om uppstoppade valar du flyttat)
 

Nä, haha, så knäppt är det inte. Det knäppaste med det här jobbet är väl att det kan bli lite konstiga arbetstider ibland, även om det var länge sedan nu. Jag minns en gång, på en stor advokatbyrå, när arbetsledaren sade att vi skulle vara klara vid tre på söndag eftermiddag. ”Bara en bil till”, sade han. Vi kröp ut därifrån vid sextiden på morgonen. Men då var det också klart. Men numera händer inte sånt längre, projekten är mycket mer välplanerade nuförtiden. Man vet vad man har framför sig.
Men det är bra med familjeföretag, vi jobbar alltid klart. Det finns en disciplin och en yrkesstolthet som jag gillar.
 

Vad är det du gillar med jobbet?
 

Det är att det är nya arbetsplatser varje dag. Nya affärer, nya företag, nya medarbetare att möta. Jag lär mig så himla mycket. Det är alltid olika. Men sedan är det ju gänget också, att vi jobbar bra ihop. Det ska ju vara trevligt att jobba tillsammans, annars blir det för tungt.
 

Vid pennan, Henrika

George