Studiebesök hos Swedbank: Lärdomar efter flytten.

 

IFMA – International Facility Management Association – ordnade tillsammans med Swedbank ett välbesökt studiebesök på Swedbanks huvudkontor i Sundbyberg.

 

Sextiotalet personer samlades från några av Stockholms största organisationer för att ta del av Swedbanks erfarenheter, lärdomar och råd. Eftersom det var vi som jobbar på Eterne (fast då hette verksamheten ICM) som genomförde själva flytten, tyckte vi att det var roligt att vara med på besöket och få se hur allt blivit efteråt.

 

Swedbank
(Bild från 3xNielsen arkiteker)
Swedbank bjöd på en mängd insikter om vad man kan tänka på när man inte bara byter lokaler, utan också går över till ett nytt arbetssätt. Den viktigaste insikten var kanske att planering i förväg i all ära, men det är bara teori. Praktiken kommer alltid att skilja sig åt. På Swedbank jobbar man fortfarande med att justera och anpassa arbetsplatser efter medarbetarnas behov – och det kanske är så det måste vara.

 

Flytten av Swedbank från Brunkebergstorg till Sundbyberg gav eko i flyttbranschen. Den stora utmaningen var inte att flytta 4000 kartonger under några helger i juni till Sundbyberg. Det var att tömma lokalerna på Brunkebergstorg på 30 dagar och samtidigt maximera återanvändningen av inventarierna. Tillsammans med Swedbank hade vi satt höga mål för hur stor andel av allt som blev över i flytten, som skulle gå till återanvändning.

 

För att klara det på 30 dagar, bestämde vi oss för att arbeta dygnet runt. Och vi klarade det. Vi fick ut 3 000 höj- och sänkbara skrivbord till försäljning, 1200 hålslag gick till Stockholms skolor, de osäljbara motoriserade arkivskåpen såldes till Tyskland och så klart mycket mycket mer.

 

Vi berättar gärna mer om flyttcaset Swedbank, hur vi tänkte, hur vi gjorde och hur det gick. Hör av dig så berättar vi!